7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 3:24
No menu items!

Marian Năstase, Alro, este noul președinte al Asociației Române a Exportatorilor

spot_img

Fostul președinte Traian Halalai rămâne în Consiliul Director

  marian-nastase

Asociația Română a Exportatorilor (AREX) are un nou Consiliu Director format din cinci membri, sub conducerea lui Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al Alro, a anunțat luni AREX. Năstase a făcut parte și din echipa care a pus bazele proiectului asociației.

AREX s-a înființat în primăvara acestui an, cu obiectivul de a reprezenta comunitatea exportatorilor români.

„În doar câteva luni de funcționare, Asociația Română a Exportatorilor a ajuns să numere aproape 100 de membri, devenind un jucător puternic, o voce a exportatorilor. Asociația va putea, astfel, să vină cu puncte de vedere solide, să ia poziție în chestiuni de impact pentru mediul de afaceri în general, și pentru exportatori în particular, în chestiuni care țin de politicile economice aplicate atât la nivel național, cât și la nivel european”

Marian Năstase, președinte AREX

Năstase a preluat funcția de la Traian Halalai, președintele EximBank, care va rămâne în Consiliul Director ca vicepreședinte.

AREX își propune într-o primă etapă inventarierea problemelor cu care se confruntă companiile exportatoare și stabilirea modalităților prin care acestea să fie abordate în dialogul cu autoritățile.

Celelalte patru locuri din Consiliul Director sunt ocupate de Traian Halalai, președintele EximBank, Gabriel Comănescu, președintele Upetrom Group, Daniel Anghel, partner – indirect taxes la PwC și Zoltan Prosszer, CEO al Romcab.

 V.B.