7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 3:13
No menu items!

Marea Britanie trimite elicoptere Ucrainei

spot_img

O premieră pentru Regatul Unit, care trimite trei aparate de zbor Ucrainei. Secretarul Apărării, Ben Wallace a declarat, miercuri, că Marea Britanie vrea să sprijine rezistența Kievului, scrie „The Guardian”, potrivit News.ro.

Primul dintre cele trei elicoptere Sea King a și aterizat în Ucraina, conform oficialilor britanici. Personalul din armata ucraineană, piloți, ingineri și militari, a fost deja instruit de marina regală, în ultimele săptămâni, în Marea Britanie.

„Sprijinul nostru pentru Ucraina este de nezdruncinat. Aceste ajutoare de artilerie suplimentare vor ajuta Ucraina să securizeze terenul pe care şi l-a recuperat de la Rusia în ultimele săptămâni”, a declarat Ben Wallace în timpul unei vizite în Norvegia, unde miniştrii apărării din NATO s-au întâlnit la bordul portavionului HMS Queen Elizabeth.

Sprijinul aerian urmează unui angajament britanic de a furniza Ucrainei 1.000 de rachete sol-aer şi 125 de tunuri antiaeriene. Premierul Rishi Sunak, care a fost în weekend în vizită la Kiev, a anunţat un sprijin suplimentar de 50 de milioane de lire sterline pentru apărarea Ucrainei.

E. Stan