16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:48
No menu items!

Marea Britanie elimină regula testării obligatorii pentru călătorii vaccinați anti-COVID

spot_img

Guvernul de la Londra a anunțat, luni, eliminarea cerinței de efectuare a unui test COVID de către călătorii vaccinați care intră în Marea Britanie. Regula se va aplica începând cu 11 februarie, conform ministrului britanic al transporturilor, Grant Shapps.

„Persoanele care sosesc nu mai trebuie să fie testate (…) dacă au fost vaccinate de două ori”, a explicat premierul Boris Johnson

„Ceea ce facem este să arătăm că această ţară este deschisă pentru afaceri, deschisă pentru călători”, a subliniat Johnson.

„Am promis că nu vom menține aceste măsuri în vigoare o zi mai mult decât este necesar și acum este evident pentru mine că testarea la frontieră pentru călătorii vaccinați și-a depășit utilitatea”, a spus, la rândul lui, Grant Shapps.

Astfel, din 11 februarie, călătorii complet vaccinați vor trebui doar să completeze formularul de localizare a pasagerilor.

Deocamdată, vaccinarea completă nu va include și doza booster.

Persoanele cu vârste sub 18 ani vor fi tratate ca pasageri complet vaccinați.

Cei care nu sunt complet vaccinați nu vor mai trebui să se izoleze sau să facă un test în ziua a opta. Totuși, vor trebui să facă dovada unui test COVID-19 negativ înainte de a călători și să facă un test PCR după sosirea în Anglia, a mai explicat ministrul britanic, potrivit Reuters, citat de Agerpres.