20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 2:30
No menu items!

Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB, audiat la Poliție

spot_img

Vasile Petrariu, liderul sindicatului transportatorilor din STB, a fost audiat, marți, la Poliția Transporturi, în legătură cu greva angajaților societății declarată ilegală.

Vasile Petrariu a dat explicații în legătură cu greva pe care judecătorii au declarat-o ilegală. Petrariu a fost citat în calitate de martor și a venit însoțit de un avocat.

În acest dosar se fac cercetări pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

În ultimele zile, au mai fost chemați la audieri și alți membri ai sindicatului, dar aceștia au refuzat să facă declarații. Avocatul lor a spus că ei așteaptă să vadă ce probe sunt contra lor înainte de a face declarații.

În dosar au fost citați, în total, 14 membri de sindicat.

Luni, Vasile Petrariu, care a fost ales consilier CGMB pe listele PSD, la alegerile locale, a anunţat, în cea de-a cincea zi de protest a angajaţilor din STB, că va demisiona atât din Consiliul General, cât şi din partid.

A doua zi, marți, angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea activităţii, peste 90% din parcul de vehicule programat ieșind în traseu, conform graficului de transport.

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a transmis că se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au participat la declanşarea protestului ilegal, aceştia urmând a fi cercetaţi de Comisia de disciplină. Criţ a precizat că vor exista ”cu siguranţă” concedieri, anunţând, totodată, că va fi făcut și un audit extern pentru a fi identificate toate pierderile și se vor lua măsuri pentru recuperarea prejudiciului de la cei care au declanșat greva.

                                                                                                                    Adina Silav