0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 6:19
No menu items!

Marcel Ciolacu: PSD va susține un guvern minoritar doar până la 1 februarie

spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, a anunțat, sâmbătă, PSD, într-un comunicat de presă. După discuție, Marcel Ciolacu a declarat, la Antena 3, că nu a fost stabilită deocamdată o întâlnire cu premierul desemnat și că PSD ar putea suține un guvern minoritar doar pentru o perioadă limitată, adică, cel mult până la 1 februarie anul viitor. 

Astfel, potrivit comunicatului de presă al PSD, în cadrul discuției cu Nicolae Ciucă, Ciolacu “a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor și a deceselor cauzate de COVID-19”. 

“De asemenea, președintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că așteaptă programul de guvernare până în februarie 2022, dar și măsurile pentru stoparea declinului economic. În acest sens, președintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic și social.

O discuție mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar și a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare”, se mai arată în comunicatul PSD. 

Ciolacu: “România nu are nevoie acum de un Guvern minoritar, ci de unul stabil. Suntem la răscruce de drumuri”

România nu are nevoie de un guvern minoritar, iar o alianţă PSD-PNL nu există, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, Marcel Ciolacu, după discuția telefonică cu Nicolae Ciucă. 

 

 

 

“În cazul în care PSD decide să susțină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp, cel mult până la 1 februarie”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Şeful PSD a mai susținut că, din punctul său de vedere, “România nu are nevoie în acest moment de un Guvern minoritar”, dată fiind “răscrucea de drumuri la care este acum”.

Întrebat dacă ar putea PSD să intre la guvernare, Ciolacu a răspuns că “nu s-a discutat acest lucru până acum”.

Raluca Dan