13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 23:33

Marcel Ciolacu exclude o înțelegere cu PNL și vorbește despre alegeri anticipate. “Nu stăm la șantajul unui partid”

Liderul PSD aduce din nou în discuție alegerile anticipate, excluzând orice variantă de coaliție cu PNL, în condițiile în care li s-ar solicita după retragerea politică a USR. “Să intrăm la guvernare cu Turcan? Ne batem joc? E exclus”, a spus președintele PSD la România TV.

Marcel Ciolacu are critici dure la adresa vicepremierului Dan Barna pentru că în plină criză sanitară nu a numit imediat un nou ministru la Sănătate.

“Vă dați seama ce înseamnă să nu numești un ministru la Sănătate? Cât de iresponsabili să fii să nu participi la ședința de Guvern, să îți iei jucăriile și să pleci? Nu a spus Barna să nu fie Orban? Acum îl vor iar pe Orban? A ajuns USR să conducă România după bunul plac? Domnul Iohannis e responsabil, a vrut Guvernul sau, făcând o struțocămilă. Acum se văd efectele”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Cât despre o intrare la guvernare alături de PNL, liderul PSD exclude orice posibilitate și spune că cea mai bună variantă sunt alegerile anticipate.

“Îl anunț pe domnul Iohannis că Parlamentul nu mai reprezintă după patru luni voință românilor. Să intrăm la guvernare cu Turcan? Ne batem joc? E exclus. Să facă anticipate, să ne întoarcem la popor și să lăsăm spiritul Constituției să își facă cursul. Nu poți să intervii brutal în democrația unui stat”.

„Ce facem, stăm la șantajul unui partid? Azi e USR, mâine e PNL, poimâine UDMR? Dacă nu ne plac premierii, îi schimbăm? Coalițiile se fac pentru a forma un guvern, dar după aia există doar Guvernul României”, a mai spus Marcel Ciolacu.