4 C
București
duminică, 7 martie 2021 - 22:55

Manny Pacquiao: Homosexualii sunt mai răi ca animalele

În timpul unei conferinţe de presă, boxerul Manny Pacquiao, care candidează pentru un loc în senatul filipinez în numele Partidului Creştin Conservator, a făcut nişte declaraţii neaşteptate cu privire la căsătoria între persoanele de acelaşi sex:

E vorba de bun simţ. Aţi văzut vreodată animale de acelaşi sex care se împerechează? Animalele ne sunt superioare pentru că pot face distincţia dintre mascul şi femelă. Dacă bărbaţii au relaţii cu bărbaţi şi femeile au relaţii cu femei, atunci sunt mai răi ca animalele.

Ca răspuns la acuzaţiile aduse în urma declaraţiei, Pacquiao a postat o poză alături de soţia sa, cu descrierea: ,,Mai degrabă ascult porunca Domnului, decât să cad pradă păcatului carnal. Nu condamn pe nimeni, doar spun adevărul din Biblie.”

În cele din urmă şi-a cerut iertare: ,,Îmi pare rău pentru persoanele pe care le-am rănit, comparând homosexualii cu animalele. Vă rog să mă iertaţi. Încă sunt împotriva căsătoriei între persoanele de acelaşi sex pentru că aşa spune Biblia, însă nu condamn comunitatea LGBT. Vă iubesc pe toţi cu iubirea Domnului. Fiţi binecuvântaţi, mă rog pentru voi.”

Nike, compania internaţională de articole sportive, şi-a anulat contractul cu Manny Pacquiao pentru declaraţiile făcute. În timpul unei conferinţe de presă, un reprezentant al Nike a afirmat:

Spusele lui Manny Pacquiao sunt dezgustătoare. Nike se opune ferm oricărui tip de discriminare şi are o lungă istorie de susţinere a drepturilor comunităţii LGBT.

Deşi terminarea contractului cu Nike înseamnă pierderea unui venit destul de substanţial, revista Forbes estimează că Pacquiao a câştigat în jur de 160 de milioane de dolari doar în 2015.

Pacquiao, învins de Floyd Mayweather anul trecut, reprezintă provincia Sarangani în Camera Reprezentanţilor, deşi este adesea absent. Într-unul dintre puţinele sale discursuri, Pacquiao a citat din Biblie, încercând să oprească un proiect de lege care prevedea ca persoanele care se află în dificultate financiară să primească contraceptive gratuite.

Octavian Cătuşanu