1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 7:39
No menu items!

MAI:140 de sesizări care au încălcat legea electorală

spot_img

Până la ora 20, au fost înregistrate peste 140 de sesizări cu privire la posibile infracțiuni electorale, peste 70 dintre acestea nefiind confirmate în urma verificărilor. Potrivit reprezentanților MAI, au fost constatate 23 de contravenții, fiind aplicate amenzi de peste 12.000 lei.

„Până la acest moment, la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată al MAI au fost înregistrate 146 de sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile contravenții și infracțiuni electorale. Peste 70 dintre semnalările de incidente electorale nu s-au confirmat. Polițiștii efectuează cercetări cu privire la 28 de posibile fapte de natură penală”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

De la începerea votării, au fost constatate 23 de contravenții, fiind aplicate 9 avertismente și amenzi de peste 12.000 de lei.

Cele mai multe sesizări de incidente electorale au fost înregistrate în Dolj (18), București (15), Giurgiu (13), Argeș (9), Dâmbovița și Vrancea cu 8, mai arată sursa citată.

Autoritățile fac cercetări și după ce mai mulți alegători și-au postat pe rețele de socializare fotografii cu buletinul de vot.