16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:38
No menu items!

Mai mulți morţi și dispăruţi într-un incendiu la o fabrică de praf de pușcă din Rusia

spot_img

Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, iar altele sunt date dispărute în urma unui incendiu declanşat la o fabrică de praf de puşcă şi produse chimice în regiunea Riazan din vestul Rusiei, a anunțat, vineri, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă. Se pare că ar fi vorba despre cel puțin 16 decedați, dar acest bilanţ încă nu a fost confirmat oficial.

„Un incendiu a izbucnit în urma unui proces tehnologic. Şapte persoane au decedat, una este spitalizată, iar soarta altor nouă rămâne necunoscută”, a precizat ministerul într-un comunicat, potrivit AFP, Reuters şi TASS, preluate de Agerpres.

În total, 17 muncitori s-ar fi aflat în secţia de producere a pulberii pentru armament din Riazan, situată la aproximativ 200 km sud de Moscova, indică TASS, citând o sursă.

Peste 170 de pompieri au fost mobilizaţi la stingerea focului, specifică Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, care susţine că nu există niciun pericol pentru populaţia localităţilor vecine.

Cauza incendiului ar fi „încălcarea proceselor tehnologice” şi a „standardelor de securitate”, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, citata de agenţia de presă Interfax.

De altfel, Interfax a relatat, tot pe surse, că incendiul a izbucnit după o explozie produsă în secţia de fabricare a prafului de puşcă. Conform datelor preliminare, cinci persoane au decedat pe loc, iar altele două în drum spre spital, conform aceleiaşi agenţii de presă.

Ulterior, Interfax a comunicat că 16 persoane au decedat în urma incendiului la fabrica din Riazan, citând o sursă bine informată.

Niciuna din persoanele date dispărute nu a supravieţuit, dar acest bilanţ încă nu a fost confirmat oficial.