5.6 C
București
miercuri, 21 februarie 2024 - 7:09
No menu items!

MAE urmăreşte starea românului care s-a autoincendiat

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că ambasada României din Roma urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a cetăţeanului român Florin Damian, care şi-a dat foc joi la Roma în fața sediului Preşedinţiei Italiei.

Coordonatorul Secţiei Consulare Române din Roma s-a deplasat joi la Spitalul Saint Eugenio din Roma pentru a-l vizita pe cetăţeanul Florin Damian. Din discuţiile avute cu medicii în îngrijirea cărora acesta se află a rezultat că este în afara oricărui pericol şi că arsurile nu sunt grave.

MAE susține că Florin Damian avea de mai mulţi ani un litigiu de muncă. El a acţionat în judecată mai multe instituţii, a intrat în greva foamei la Strasbourg şi a apelat de mai multe ori autorităţile italiene pentru rezolvarea problemelor sale.

În urma demersurilor efectuate de ambasada României în Italia şi de Consulatul General Torino, cetăţeanul Damian Florin a fost reprimit la muncă în cadrul firmei la care lucra, iar familia Damian a primit o casă socială de la primăria locală. Firma la care lucra a luat măsuri pentru plata către petent a salariilor indicate în statele de salarii valabile pentru perioada februarie 2005 – ianuarie 2010, semnate de acesta, informează MAE.