8.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 23:48
No menu items!

Alegerile parlamentare, sub lupa OSCE

spot_img

Oficiul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) va trimite în Romania o misiune de monitorizare a alegerilor parlamentare din acest an.

Oficiul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului îşi arată  încrederea în imparţialitatea autorităţilor electorale din România şi în capacitatea acestora de organizare a alegerilor parlamentare într-o manieră profesionistă. Cu toate acestea, site-ul organizaţiei informează că experţii OSCE au observat un nivel ridicat de polarizare în România, situaţie care, în opinia lor, poate avea efecte asupra unor aspecte ale procesului electoral. Drept urmare,  OSCE a recomandat trimiterea unei misiuni limitate de monitorizare a alegerilor, cu o echipă de 20 de membri.

Antonescu: Nu cred că este nevoie de observatori OSCE

Liderul PNL, Crin Antonescu, susţine că nu sunt necesari observatori din partea OSCE la alegerile parlamentare din decembrie, însă USL nu are a se teme sau a evita prezenţa oricăror observatori. „Eu sincer nu cred că este nevoie. Pe de altă parte, nimeni din partea noastră nu are a se teme sau a evita prezenţa oricăror observatori. Cred că România este o ţară care a demonstrat, de mai multă vreme, că este o ţară care, în ciuda unor iregularităţăţi care nu au fost pedepsite la timp, care nu au fost inventariate suficient, în ciuda acestor lucruri, una peste alta, nu mai face parte din categoria ţărilor în care caracterul liber şi corect, fundamental al alegerilor să fie pus la îndoială”, a declarat preşedintele liberal. (A.M)

foto: filadestiri.wordpress.com