13 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 18:51
No menu items!

Luna Nouă în Fecioară și Mercur aproape retrograd

spot_img

Dezideriu

Bună dimineața și bine ați venit la Luna Nouă în Fecioară, motivul pentru care majoritatea este încă somnoroasă, are tendința să consume mai multă mâncare bună (să ne povestească zodia Taur despre asta) și să… organizeze. Pentru că Luna Nouă are loc în constelația Fecioarei, acum avem toți ocazia să împrumutăm din darurile cu care acești native reușesc să facă lumea mai bună și nu să ne enerveze cu nevoia lor disperată de a aranja, controla și raționaliza tot.

Dar serios, momentul este bun pentru a trece la ceva organizare, indiferent că vă place sau nu ideea, pentru că există cu siguranță capitole din viețile voastre care au nevoie de ceva mai multă atenție și concentrare. Fie că vorbim despre a face puțină curățenie, fie că vorbim despre mai multă atenție în zona muncii sau, de ce nu, o schimbare de viziune și o revenire la elementele care contează în viețile voastre, o eficientizare și o reducere la minim a ”zgomotelor”. Toți obosim din când în când și energia zodiei Fecioară ne invită să fim ceva mai atenți la sănătate, la nutriție și la rutină. Vedeți ce aveți de schimbat, dacă este cazul.

Altfel, în ecuație intră și Marte, de data asta cu un aspect tensionat. Ceea ce înseamnă că este posibil să vedem mai multe dovezi de nervozitate în jur, poate chiar ceva mai multă agresiune. Nu o să intru în detalii, dar sunt multe elemente sociale care au încurajat și alimentat formarea unor mici probleme în mentalul colectiv, probleme care, cel mai probabil, vor avea tendința să iasă la suprafață în perioada următoare. Să nu fim dramatici sau apocaliptici, totuși, nu e nici prima oară, nici ultima oară când vedem aceste aspecte. Totuși, dacă reușiți să vă dați seama că vă enervați mult mai ușor, încercați să respirați și vă dați seama de greutatea momentului, s-ar putea să fie ceva banal care vă stârnește și mai bine nu vă mai stârniți. Într-o notă ceva mai pozitivă, tot Marte face un aspect pozitiv cu Mercur, deci e posibil să detensionați situațiile ciudate prin dialog. Dar trebuie să existe intenția de comunicare și de soluționare, nu de confruntare.

Și că tot am vorbit de tensiune, sunt sigur că vă era dor de… Mercur retrograd. Care urmează să înceapă undeva la 8 septembrie, dar până atunci probabil că vor începe să se facă simțite niște efecte. Deja știți discursul (și dacă nu, poate nu întrebați ce este Mercur retrograd), aparenta mișcare inversă a planetei care ține de comunicare s-ar putea să dea peste cap… comunicarea umană, comunicarea tehnologică (aparete, computere, laptopuri, telefoane, stații și alte interneturi), întârzieri, amânări, mici probleme care răsar de nicăieri și în general senzația că ești într-o cutie prea mică pentru a te ridica în picioare și prea mică pentru a te întinde la orizontală. La fel cum am explicat de fiecare dată, Mercur retrograd nu este aici ca să vă jeneze vouă viețile, ci ca să vă atragă atenția că există subiecte și teme unde nu sunteți atenți și unde e nevoie de mai multă înțelegere. Când oamenii se ceartă de Mercur retrograd, de obicei cuvintele pe care le folosesc sunt despre persoana proprie și personală, nu sunt reproșuri către interlocutor. Serios, fiți atenți când mai auziți discuțiile.

În fine, nu este totul chiar horror, dar va fi nevoie să vă concentrați ceva mai bine și să fiți mai atenți la cum reacționați la ce aruncă viața spre voi. Nu vă faceți iluzii, nu controlați nimic în mod real în viața asta, în afară de reacțiile și cuvintele pe care le folosiți în anumite situații.

Succes!

#pwp #dezideriu #mercurretrograd