12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:29
No menu items!

Ludovic Orban stă mai bine ca Florin Cîțu în alegerile interne. Care este scorul la delegați după prima săptămână

spot_img

Ludovic Orban a câștigat mai multe filiale și mai mulți delegați ca Florin Cîțu, după prima săptămână de alegeri interne în PNL. Conform calculelor la zi, după data de 5 iulie, actualul președinte ar avea 7 filiale câștigate față de doar 4 obținute de Cîțu, una dintre filiale fiind fără opțiune până la acest moment. Iar în privința numărului de delegați, scorul este de 643 la 383 tot pentru Ludovic Orban.

Estimarea este raportată la numărul total de delegați la Congres, din care s-au scăzut, conform calculelor făcute în partid, delegații de drept, care sunt aproximativ 500 ca număr. Aceștia însă vin din aceleași organizații, astfel că nu influențează diferit opțiunile de vot. 

Procentele care se scad și se adună sunt, așadar, minimale, cifrele de până acum arătând că Orban a obținut 643 de delegați, în timp ce Florin Cîțu doar 383. Alți 78 de delegați sunt indeciși la acest moment.

Nu au fost luate în calcul opțiunile din organizațiile indecise, cum ar fi, de exemplu, sectorul 6. Aici, președintele filialei, proaspăt ales, primarul Ciprian Ciucu și-a arătat susținerea, în luna martie, pentru Ludovic Orban, iar în luna mai s-a sucit și a zis că îl susține pe Cîțu. Numai că analiza se face punctual. La sectorul 6 București, indiferent pe cine susține președintele filialei, mare parte din organizație este pro-Orban. Plus că filiala nu s-a poziționat, încă, oficial, așa că nici la calcule nu a fost luată încă în evidență, ci trecută la indeciși. 

Cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte PNL, Ludovic Orban şi Florin Cîţu, se luptă pe viaţă şi pe moarte, cum a spus, de altfel, şi liderul actual al liberalilor.

„Dau PNL, așa cum dau de 30 de ani, mintea mea, sufletul meu, inima mea, timpul meu, energia și chiar și viața mea dacă este nevoie. Nu există niciun fel de limită în efortul pe care sunt capabil să îl fac pentru a duce PNL și România acolo unde îi este locul, pe primul loc”, a declarat Ludovic Orban la Bacău.

Chiar dacă afișează un aer de învingător și ne spune că „a tranșat” alegerile din PNL, Florin Cîțu știe realitatea din spatele cifrelor, așa că i-a chemat la raport, chiar azi, pe toți miniștrii, la Vila Lac, ca să se asigure încă o dată că cine a stat lângă el la poză, îl va și vota. Marți seară, la ora 18.30 au loc alegerile pentru șefia filialei sector 4, unde chiar cu o oră înainte, șansele sunt de 50-50% pentru fiecare candidat.

Ioana Theodoru