17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:04
No menu items!

Ludovic Orban și Florin Roman, noii „Gică Contra” ai premierului Florin Cîțu

spot_img

Ludovic Orban și Florin Roman, liderul deputaților PNL, au depus un amendament la „Ordonanța austerității” dată de Florin Cîțu, prin care acordă 24 de călătorii gratuite studenților.

Liderii PNL au declarat, vineri, că prevederile Ordonanței austerității, referitoare la anularea gratuității transportului pentru studenți și modificarea acestor beneficii la doar 50% gratuitate, Ordonanță adoptată de Guvern în ședința de joi, ar însemna că „statul nu ar fi responsabil” și nu ar sprijini tinerii.

Florin Roman a detaliat, pe Facebook, de ce a amendat actul normativ stabilit de colegul său de partid, premierul Florin Cîțu.

„Nu putem invoca mereu lipsa educației dacă nu înțelegem că orice început de drum trebuie susținut.
A investi în viitor înseamnă a sprijini tinerii și a înțelege că ceea ce reprezintă nimic pentru unii, pentru alții poate reprezenta foarte mult sau totul.
Fix despre asta discutăm în acest caz.
Ca un stat responsabil, având în vedere contextul economic, este necesar să facem economii și să ne redresăm, dar, totodată, trebuie să încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru educație.
În acest scop, împreună cu domnul Ludovic Orban, Președintele Camerei Deputaților, am depus un amendament.
Propunerea noastră vizează acordarea unui număr de 24 călătorii gratuite anual pentru studenți la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe toată perioada cursurilor universitare.
 
Am încredere că domnul Florin Cîţu, prim-ministrul României, va lua cele mai bune decizii.
Să auzim de bine!”
 
Guvernul a aprobat, în ședința de joi, proiectul de OUG privind reducerea cheltuielilor bugetare, prin care a fost eliminat sporul de COVID de 30% acordat personalului din prefecturi, a fost menținut punctul de pensie la 1.442 de lei în 2021, a fost eliminată gratuitatea transportului pentru studenți, aceștia beneficiind de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport. De asemenea, a fost anulată acordarea de vouchere de vacanță în 2021.
 
Cora Dumitrescu