13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 2:10
No menu items!

Ludovic Orban, ferm convins că va câștiga alegerile, chiar dacă Florin Cîțu are „un avantaj competitiv”

spot_img

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că este convins că va câştiga alegerile, chiar dacă premierul Florin Cîţu are un avantaj competitiv în cursa pentru şefia partidului.

„Strategia domnului Cîţu a fost să atragă de partea lui preşedinţi de filiale judeţene, mulţi preşedinţi proaspăt aleşi care se gândesc la patru ani de mandat şi care probabil au preferat să spună că sunt de partea premierului. (…) 30-31 din 48 (de preşedinţi de filiale de partea lui Cîţu – n.r.). Este un avantaj competitiv, pe care nu îl neg. Preşedinţii au o influenţă în formarea delegaţiilor şi se implică în încercarea de a-i convinge pe delegaţii care vin la congres să împărtăşească opţiunea pe care o au ei, dar nu este neapărat relevant”, a precizat Ludovic Orban luni seară, la TVR1.

Liderul PNL a menționat că delegaţii care vor participa la congres sunt stabiliţi de Colegiul Director Judeţean, dar a subliniat că nici acest organism şi nici preşedintele de filială nu pot să dea delegaţilor un mandat imperativ de susţinere a unui candidat.

„Fiecare delegat la congres votează liber. Voi câştiga alegerile… cu membrii PNL alături de mine, nu în spatele meu”, a susținut președintele PNL.

Orban a reiterat că cine pierde alegerile interne îşi pierde legitimitatea pentru funcţia publică pe care o deţine.

Întrebat dacă va dori să devină premier în situaţia în care va câştiga alegerile interne din PNL, el a răspuns: „Este posibil. Sigur că orice decizie ulterioară congresului va fi luată în forurile statutare ale PNL, în discuţie cu partenerii de coaliţie şi cu consultarea preşedintelui României, cu care PNL se află într-un parteneriat foarte strâns”.

El a precizat că de la preluarea guvernării PNL a avut un scor constant de 26-27%, însă a admis că în prezent partidul se află pe un trend descendent.

„Este adevărat că există un trend descendent, care a fost mai puţin declanşat de competiţia în sine, cât de diferitele lucruri, dezvăluiri care au apărut despre persoana prim-ministrului şi datorită unor declaraţii contondente, care nu-şi aveau locul în această competiţie internă. Plus că există într-adevăr o aşteptare din partea oamenilor să se întâmple nişte lucruri pe care noi ne-am angajat că le realizăm”, a mai adăugat Ludovic Orban.

                                                                                                                  Adina Silav