10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:27
No menu items!

Ludovic Orban: E posibil să redeschidem școlile după 15 mai

spot_img

Premierul Orban a declarat, joi seară, la Digi24, că este posibil ca școlile să fie deschise după 15 mai, în funcție de cum evoluează dinamica infectărilor, și a precizat că nu a luat niciodată în calcul varianta înghețării anului școlar, conform G4media.

Ludovic Orban a mai spus că autoritățile se pot gândi inclusiv la organizarea online a examenelor dar că, mai devreme sau mai târziu, examenele vor fi date până la finalul anului școlar:

”Am spus după 15 mai este posibil să redeschidem şcolile pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie, când ne va permite contextul epidemiologic. Depinde de cum evoluează dinamica infectărilor (…) Niciodată nu am luat în calcul amânarea anului şcolar sau neorganizarea examenelor de capacitate, de bacalaureat. Obiectivul nostru este ca toţi elevii să finalizeze acest an şcolar. Atingerea acestui obiectiv şi modalităţile în care se vor organiza examenele, modalităţile în care vor fi pregătite toate aceste examene sigur că vor depinde de contextul epidemiologic. E o variantă în care se pot finaliza toate cursurile şi toate orele pe online şi chiar examenul să se dea pe online, e posibil să se dea examenul în alte condiţii. Sunt şi variante intermediare, de deschidere graduală a şcolilor, fără clase pline. La noi sunt mulţi elevi într-o clasă, spre deosebire de alte ţări europene şi luăm în calcul inclusiv un scenariu posibil privitor la deschiderea graduală sau la împărţirea elevilor”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24