14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 7:36
No menu items!

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Am intrat în criză din cauza unor decizii luate de premier sau de un grup care vrea să conducă fără legitimitate”

spot_img

Ludovic Orban s-a dezlănțuit, vineri, la adresa lui Florin Cîțu și a susținătorilor săi, în discursul susținut la prezentarea moțiunii sale în fața membrilor filialei PNL Prahova. 

„Din păcate, dacă ne uităm la sondajele de opinie, de două luni și jumătate pare că tot ce am construit e pus în pericol. Am o strângere de inimă să intru pe net și să văd comentariile, să ies pe stradă să mă întâlnesc cu oamenii care ne bat obrazul că ne-au votat. Le-am promis patru ani de stabilitate, dezvoltare, creștere economică. Acestea au fost angajamentele. De două luni și jumătate, lumea se uită la noi și nu înțelege ce ne-a apucat”, a spus Ludovic Orban. 

Președintele PNL a arătat că nu se simte responsabil în niciun fel pentru această situație. „Nu mă simt responsabil în niciun fel. Mi-am dus campania cu un discurs echilibrat, n-am răspuns la atacuri. Sunt colegi de-ai mei care m-au atacat mai mult decât m-au atacat pesediștii în ultimele șase luni. Scădem în sondaje pentru că lumea nu înțelege ce se întamplă cu guvernul. Sincer, vi se pare că guvernul ăsta a funcționat la parametri?

Eu n-am zis niciodată în campanie că am siguranța că vom guverna 8 ani. Cred că s-a greșit unitatea de măsură, era vorba de 8 luni, nu de 8 ani. N-am această aroganță, n-am zis că am tranșat congresul. În cadrul unei moțiuni și în spate era cel care te apăra, eu am zis lucruri importante – că trebuie să crească pensii, salarii, alocații”, a continuat Orban.

Ce a generat, în opinia lui Ludovic Orban, criza politică din acest moment? 

„Am intrat în criză din cauza unor decizii luate de premier sau de un grup care vrea să conducă înainte de congres fără legitimitate și au aruncat în aer unitatea partidului și a coaliției. Suntem în fața unei situații în care partenerii ne zic că nu mai acceptă ca Florin Cîțu să fie premier. Asta e realitatea de care trebuie să ținem cont. PNL trebuie să rămână  la guvernare, dar să guverneze în deplină capacitate. Ce soluție avem? Să refacem coaliția, să ne facem că guvernăm cu sprijin dat pe sub masă de PSD și să așteptăm să ne dea lovitura decisivă după ce ne facem de râs că ne-am aliat cu ei sau să trecem în opoziție”, a subliniat Ludovic Orban. 

Emanuel Stan