17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 12:33
No menu items!

Ludovic Orban a rupt PNL. Cine sunt parlamentarii care îl urmează în noul partid

spot_img

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a demisionat, marți, din partid, fiind urmat de 15 senatori şi deputaţi, care recent au părăsit grupurile parlamentare ale PNL.

„E o decizie pe care o iau cu mare greutate pentru că în PNL am cei mai mulți prieteni, alături de care am suferit și ne-am bătut să oprim ciuma roșie. Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL sau cetățenilor care ne-au acordat încrederea”, a declarat fostul șef al PNL.

El a fost însoțit de 15 parlamentari liberali care și-au anunțat și ei demisiile. Aceștia sunt deputații Alexandru Kocsis, Ion Ștefan,Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiașu, Violeta Alexandru, Adrian Miuțescu și senatorii Ovidiu Florean, Adrian Oros și Ion Iordache.

„Conducerea partidului a trădat, a făcut cel mai grav lucru care se poate întâmpla într-o democrație. Eu nu sunt un trădător. Demisia nu e un sfârșit, este un început. Nu mă las oricâte amenințări am primit. Mă bat cu toată forța în lucrurile în care cred. Vom face o construcție solidă. Azi, în România toți cetățenii cu valori liberale, conservatoare, de centru dreapta nu au reprezentare. PNL este azi un PSD mai mic și mai nepriceput”, a spus Orban.

Orban a anunțat că urmează un val de demisii ale membrilor simpli de partid.

”Câtă frunză, câtă iarbă, partea bună a PNL va veni cu noi”, a spus Orban.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban a precizat că va anunța în perioada următoare numele formațiunii politice pe care o va face după plecarea din PNL.

„Constituirea unui nou partid trebuie să o facem temeinic și în funcție de nevoile reale. Mai sunt colegi cu care sunt în dialog, care nu au luat încă decizia. Săptămâna viitoare vom începe constituirea unui grup parlamentar. Și numele grupului trebuie să fie în concordanță cu numele formațiunii. Am discutat despre nume, le vom testa și vom vedea care ne reprezintă”, a spus Ludovic Orban.

                                                                                                                    Adina Silav