6.9 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 5:54
No menu items!

Lucia Hossu Longin, găsită incompatibilă de ANI

spot_img

Lucica Hossu Longin a fost găsită incompatibilă de inspectorii Agenției Naționale de Integritate. Membru al Consiliului de Administrație al Societăţii Române de Televiziune, Lucica (Lucia) Hossu Longin a încălcat legea în perioada 29 iunie 2010 – 30 martie 2011, „întrucât a deținut, simultan, atât funcția de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, cât și funcția de administrator la SC Letti Lou Film SRL”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Integritate, citat de Money TV.

Procedural, ANI a înștiințat-o pe Lucica Hossu Longin, la data de 26 iunie 2012,și 12 septembrie 2012 despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază. La 27 septembrie, Lucica Hossu Longin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit ANI, la 29 iunie 2010, realizatoarea tv a fost numită în funcția de membru în Consiliul de Administraţie al SRTV, iar în perioada 30 martie 2007 – 30 martie 2011, a deținut funcția de administrator în cadrul firmei sus-menționate.

ANI precizează că persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.