17.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 9:10
No menu items!

Lovitura lui Cîțu. Dan Barna pus în fața faptului împlinit

spot_img

Vicepremier și copreședinte al USR – PLUS, Dan Barna, a fost pus, miercuri, de premierul Florin Cîțu în fața faptului împlinit. Cîțu l-a chemat pe Barna de urgență la Guvern și l-a anunțat că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare din funcție a lui Vlad Voiculescu, în timp ce pe secretarul de stat Andreea Moldovan a demis-o personal, premierul fiind cel care poate lua această decizie fără vreun alt aviz. 

În ciuda protestelor lui Dan Barna și a încercărilor acestuia de a negocia și de a invoca o posibilă ruptură a coaliției de guvernare, Cîțu a rămas ferm pe poziție. Cu atât mai mult cu cât avea deja avizul președintelui Klaus Iohannis pentru această mutare. 

Lucurile s-au precipitat, informații legate de iminenta demitere a lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan apăruseră deja în presă, iar Dan Barna nu a mai putut decât să participe la ședința convocată de urgență a conducerii USR-PLUS. 

Barna a fost cu atât mai surprins cu cât, cu doar două zile în urmă, era convins că lucrurile s-au rezolvat și că Vlad Voiculescu este de neclinit de la șefia Ministerului Sănătății, cel puțin pentru următoarea perioadă. 

Vlad nu este perfect. Nu este un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de Sănătate, dar este de departe cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment„, declara public Dan Barna luni, după ședința coaliției.