19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 8:21
No menu items!

Locuitorii din Băile Tuşnad vor să iasă în stradă pentru a atrage atenţia asupra prezenţei urşilor. Primarul stațiunii susține revolta oamenilor

spot_img

Locuitorii din Băile Tuşnad vor să iasă în stradă pentru a atrage atenţia asupra prezenţei urşilor în staţiune, care le creează probleme atât lor cât şi turiştilor care vin în vacanţă. Primarul staţiunii, Butyka Zsolt a precizat că mai mulţi localnici au depus cereri pentru organizarea, în cursul serii de vineri, a unui marş prin care să atragă atenţia asupra situaţiei din oraş, despre care spune că „a devenit insuportabilă”.

„În fiecare seară, ursoaica  sparge case şi intră peste tot; a intrat inclusiv la staţia de epurare, a forţat uşa de la şcoală, plus casele pe care le frecventează în fiecare seară. Mai avem doi urşi, unul care se plimbă în timpul zilei în oraş şi celălalt care pe la şapte seara începe să cotrobăie la toată lumea în curte. Între timp, toate hârtiile sunt trimise la Bucureşti, dar Academia stă pe hârtii. Ideea e că noi am cerut relocare, nu împuşcare sau crime sau din astea şi nu am primit răspuns. În afară de asta, pierde tot oraşul pentru că turiştii nu mai vin. Sunt o groază de anulări, imediat bate vântul în oraş, că nu are nimeni curaj să vină”, a declarat Butyka Zsolt.

„Cerem autorităţilor de la Bucureşti să fim auziţi. Vrem să ne audă cineva, că aşa se pare, că de văzut nu ne vede, atunci măcar să ne audă”, a adăugat primarul.

Potrivit acestuia, marşul ar urma să se desfăşoară de la intrarea în staţiune, de la pârtia de schi, până la ieşirea din localitate şi înapoi.

De vineri până marţi, jandarmii şi poliţiştii au intervenit de 12 ori pentru îndepărtarea urşilor din Băile Tuşnad, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a trimis zece mesaje RO-ALERT, prin care localnicii şi turiştii au fost atenţionaţi despre pericol.