11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 4:42

Liviu Dragnea: Nu am fost niciodată la zilele lui Maior și Coldea. Voi merge la Comisia SRI

spot_img

Președintele PSD i-a răspuns dur, luni, înainte de Comitetul Executiv al partidului, lui Codrin Ștefănescu după ce secretarul general adjunct al PSD i-a transmis liderului partidului că trebuie să dea explicații în interiorul PSD și votanților PSD despre participarea la chermezele SRI. Deși a precizat că nu a participat niciodată la zilele lui George Maior și Florian Coldea, Dragnea  adăugat că va face declarații doar în Comisia SRI, unde nu va merge nici cu jumătăți de adevăr, precum Maior, nici cu minciuni, ca alții. 

“Dacă 2-3 camarazi vorbesc despre asta, asta nu înseamnă că e adevărat. Codrin Ștefănescu poate să ceară aceste explicații de la camaradul Gabriel Oprea. Voi spune în Comisia SRI tot ce știu, pentru că eu vreau să fac o chestiune instituțională, nu cancan, și veți auzi de la mine lucruri pe care nu le-ați auzit niciodată. Eu nu voi merge în Comisia SRI nici cu jumatăți de adevăr, ca domnul Maior, nici cu minciuni, cum au mers alții. Nu am fost niciodată la o onomastică a lui Maior sau a lui Coldea. (…)Am vorbit ultima dată cu Maior, cred, cred, la începutul anului trecut, la un hotel din București, unde s-a organizat o întâlnire cu diplomații. De atunci, nu m-am mai întalnit cu Maior. (…)Ce dezvăluiri a făcut George Maior?! Că George Maior, din ce am auzit, a cam zis <<Nu>.. Nu ştie, nu a auzit, nu e adevărat. Astea sunt dezvăluiri? Astea sunt minciuni. (…) Prea mult vorbim despre securişti. (…)Nimeni nu a făcut nimic, toți au făcut bine, nimeni nu plătește. Vreau ca după ce vorbesc şi termină activitatea comisia, să se şi întâmple lucruri.“, a declarat Liviu Dragnea înainte de ședința Comitetului Executiv.

Liviu Dragnea a arătat apoi că o susține pe Gabriela Firea. „Am avut o discuție cu dumneaei și cu primarii de sectoare, discuție purtată și cu dna prim ministru. S-a făcut un plan de colaborare serios între Guvern și Primăria Capitalei, care va începe să se implementeze foarte curând, pentru că sunt angajamente pe care mi le-am luat și eu, și dna Firea, în campania electorală de la locale și parlamentare.”, a spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a explicat și dorinţa de a face alegeri pe regiuni. El a arătat că doreşte 16 vicepreşedinţi,  câte doi pentru fiecare regiune. Mai mult, Dragnea a spus că vrea ca din cei 16 vicepreşedinţi, 8 să fie femei, iar 8 bărbaţi.

“Am avut o discuţie cu colegii mei şi ieri si azi. Eu am spus de la CEX în care am solicitat congresul că obiectivul principal trebuie să fie acela de a adopta un document programatic, care să curpindă un plan de dezvoltare pe termen lung al României şi, dacă vom găsi o modalitate prin care strunctura BPN să fie altfel realizată, atunci voi susţine organizarea de alegeri. Organizarea de alegeri la congres are 2 obiective: să fie o repartizare completă şi echilibrată a conducerii PSD în toată ţara şi, pentru asta, propunerea e să fie 16 vicepreşedinţi, câte 2 pe fiecare regiune. Şi al doilea obiectiv, să fie paritate în partid: 8 vicepreşedinşi bărbaţi şi 8 femei. Sunt două obective importante. (…) Au existat planuri, dar care nu au fost duse la capăt până acum: susţinerea pentru femei pentru mine nu e un moft, e un dat şi am făcut tot ce a depins de mine pentru ca femeile să capete un rol important.”, a declarat Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului.

Liviu Dragnea a declarat apoi că îl va susține pe Nicolae Bădălău în funcția de președinte executiv al partidului. „Nu știu dacă va rămâne. Eu spun că-l susțin pe Nicolae Bădălău.”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD i-a transmis un mesaj important, de susținere, și ministrului afacerilor interne, Carmen Dan. El a arătat că orele suplimentare înregistrate de personalul din cadrul MAI vor fi plătite, neexistând posibilitatea ca acestea să fie compensate cu zile libere. Motivul, spune Dragnea, îl reprezintă deficitul de personal din cadrul instituţiei.

“Orele suplimemtare se compensează cu libere. MAI e în deficit de personal, ceea ce face imposibil ca orele suplimentare să fie compensate cu timp liber, pentru că nu are cine să-i înlocuiască (pe polițiști – n.r.). Cred şi voi susţine asta, că trebuie făcută o excepţie, să li se plătească orele suplimentare. De asemenea, cred că trebui făcut un echilibru între jandarmi şi politişti, ca şi ei  (jandarmii – n.r.) să primeasca acel 10%.”, a mai declarat Liviu Dragnea. 

Raluca Dan