13.8 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 7:03

Gabriela Firea: Dacă nu se rezolvă proiectele Capitalei, îmi dau demisia din toate funcţiile politice

spot_img

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că ia în calcul să candideze pentru un post de vicepreşedinte al PSD. Firea a precizat, însă, că, în cazul în care proiectele Capitalei nu vor fi duse la îndeplinire într-un timp rezonabil, va demisiona din funcţiile politice.

“Îmi voi da demisia din toate funcţiile politice şi rămân simplu membru de partid. (…) Dacă într-un timp rezonabil problemele grave ale Capitalei nu se vor rezolva, eu îmi dau demisia din toate funcţiile politice. Am stabilit cu doamna Dancilă un calendar pentru toate problemele sensibile. Nu fac parte din nicio tabără, nici pro, nici anti Drganea. Nici preşedintele (Liviu Dragnea – n.r.) nu e de acord cu aceste tabere şi zone de interes care s-au creat în partid. Dacă voi avea susţinerea colegilor de la Bucureşti şi a organizaţiei de femei, voi candida pentru un post de vicepreşedinte naţional. Dacă aceste termene sunt depăşite, nu mai accept cum am făcut până acum, îmi dau demisia”, a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, edilul Capitalei a acuzat fostul Guven că nu a ajutat Primăria, susţinând că sunt oameni în ministere care au “pus beţe în roate” proiectelor municipalităţii.

“Aş dori să aflu motivele pentru care sunt puse beţe în roate primarului. E vorba de oameni care lucrează în ministere, care reprezintă interese financiare foarte importante. Un ministru nu poate să spună că nu poate, pentru că nu-l lasă directorii, directorii au interese financiare, politice. Un ministru, dacă se lasă subjugat de directori, nu e bun de ministru”, a completat Gabriela Firea.

Firea: Frământările din partid care nu au o sursă clară, sinucidere politică

Primarul Capitalei a mai declarat, luni, că vor fi alegeri pentru funcţiile de preşedinte executiv şi vicepreşedinte al partidului. Ea a precizat că tensiunile din partid reprezintă “o sinucidere politică”.

“Dorinţa colegilor noştri este ca, în partea a doua a zilei, să fie alegeri pentru funcţiile de vicepreşedinte şi preşedinte executiv. Au fost voci care spuneau că nu era nevoie de aceste alegeri, dar pe de altă parte, preşedintele (Liviu Dragnea – n.r.) a explicat că nu e vorba de epurări sau de a scăpa de nişte persoane incomode, ci de o schimbare de structură a Biroului Permanent Naţional. În legătură cu faptul că aş face parte dintr-o tabără care doreşte să destabilizeze partidul şi să-l detroneze pe domnul preşedinte Dragnea, dezmint aceste lucruri. (…) Consider că e o sinucidere politică că în PSD sunt frământări care nu au o sursă clară. Nemulţumiri sunt, am şi eu. De aici până la a ajunge să organizezi un puci este cale foarte lungă”, a mai declarat Gabriela Firea.