14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 7:58
No menu items!

LISTA localităților în care toți elevii vor merge la școală marți. Doar 790 mai sunt în scenariul al doilea

spot_img

Ministerul Educației a publicat lista cu rata de infectare cu Covid-19 din fiecare localitate din România, în baza căreia se stabilesc scenariile potrivit cărora elevii vor merge marți la școală. Mai sunt 790 de localități în scenariul al doilea, cu rata de peste 1 la mie, unde elevii din clasa a V-a, VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a fac școala online.

Numărul localităților cu incidența de peste 1 a scăzut de la 939 vineri la 790 luni.

Lista completă a localităților poate fi descărcată aici (verde înseamnă scenariul 1, galben scenariul 2)

Cele două scenarii:

Scenariul 1

Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

  1. a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  2. b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.

Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.