10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 12:05

Limite de viteză pentru șoferii din Paris. Capitala va deveni „oraşul cu 30 km pe oră”

spot_img

De la sfârșitul lunii august, Parisul va limita viteza de circulație în oraş la 30 km/h, iar primăria încurajează mersul cu bicicleta. Primarul Anne Hidalgo a decis să promoveze mobilitatea durabilă, astfel că, din 30 august, Parisul va deveni „oraşul cu 30 km pe oră”. 

Parizienii vor fi nevoiţi să calce frâna mai puternic de acum încolo. Asta pentru că limita de viteză pentru maşini şi motociclete va scădea de la 50 la 30 km/h în aproape întreaga capitală, cu excepţia şoselelor de centură şi a câtorva bulevarde.

Primarul Anne Hidalgo şi consilierul pentru transporturi, David Belliard, au explicat că această măsură are ca scop reducerea zgomotului, adaptarea oraşului la schimbările climatice şi aducerea în prim-plan a subiectului ecologic prin descurajarea utilizării automobilului în favoarea „noi mobilităţi”, în special bicicleta, scrie Mediafax.

„Trebuie să-i protejăm pe cei mai vulnerabili: pietoni, biciclişti, copii şi vârstnici”, a adăugat Belliard, care a reamintit că „oraşul cu 30 km pe oră” a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Anne Hidalgo, care, în iunie 2020, a fost reconfirmată la cârma capitalei.