11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:37
No menu items!

Lideri ai PNL au propus EXCLUDEREA lui Ludovic Orban din partid. Orban anunță o nouă forță politică

spot_img

Mai mulți lideri ai PNL au propus, în ședința Biroului Executiv de luni seară, excluderea lui Ludovc Orban din partid, dar și a cel puțin doi parlamentari, Alexandru Kocsis și Ionel Dancă, pentru „deservicii aduse partidului”. La rândul său, Orban a declarat că este posibil să construiască o nouă forță politică.

„Dacă voi lua decizia de a începe această construcție nouă, o nouă forță politică, când mă voi lămuri că nu mai există nicio speranță de a salva PNL, în cel mult câteva săptămâni, voi anunța. Nu am alături de mine doar parlamentari PNL, ci și primari și alți lideri locali”, a anunțat Ludovic Orban la Digi24.

Fostul președinte al PNL a subliniat că dezafilierea a 13 parlamentari din grupul PNL a fost un semn pentru conducerea partidului și pentru Klaus Iohannis, care ar fi trebuit să înțeleagă că acțiunile lor din ultima vreme au încălcat democrația din PNL și au accentuat crizele în care se află țara.

„Au fost vreo doi care au cerut… Asta e marea soluție, să-l dăm afară pe Orban. Dar că ai dus țara în criză, că ai lăsat populația aproape lipsită de apărare în fața valului 4 al pandemiei, că reacțiile la fenomenele economice extrem de grave care se petrec este întârziată și lipsită complet de eficacitate în intervențiile respective, asta contează mai puțin”, a mai declarat Ludovic Orban.

Gigel Știrbu, Emil Boc și Gheorghe Flutur au propus excluderea lui Orban din PNL, conform unor surse politice. Propunerea va fi votată ulterior într-o nouă ședință a conducerii, care va avea loc la PNL, cu toți liderii locali. Mai sunt propuși la excluderea din PNL deputații Ionel Dancă și Alexandru Kocsis, din echipa lui Orban.

Marilena Nedelcu