25.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 20:00
No menu items!

Liberalii lui Cîțu fac zid. Au adoptat o rezoluție de susținere a premierului și cer USR PLUS să nu depună moțiunea

spot_img

Vot în unanimitate dat de biroului politic al partidului pentru susținerea deplină a lui Florin Cîțu în funcția de premier al României. Liberalii au decis să ceară USR PLUS să nu depună moțiunea, ci să facă o altă nominalizare la Ministerul Justiției, portofoliu care de altfel îi rămâne.

Membrii conducerii PNL s-au reunit, joi, în ședința Biroului Politic Național (BPN), după ce Florin Cîțu a convocat ședința online cu cei din PNL pentru a primi mandat din partea partidului astfel încât să gestioneze mai departe criza guvernamentală și strategia față de USR PLUS.

Din cei 80 de membri ai BPN PNL, au fost prezenți 67, dar au votat doar 54 dintre aceștia. Ludovic Orban a declarat ulterior că nu a știut de acest BPN.

Surse politice au declarat că între susținătorii lui Florin Cîțu la ședința de astăzi au apărut și numele unor lideri ai partidului care ori îl susțineau pe Orban la alegerile interne pentru șefia PNL, ori erau nehotărâți – Dan Motreanu, Ilie Bolojan, Sebastian Burduja, Cristian Buican, Marcel Vela, Ioan Balan, Gigel Știrbu, Ilie Ștefan PNL.

“Mandatul care i-a fost încredințat lui Florin Cîțu, de către toate partidele din cadrul Coaliției, a fost unul pentru modernizarea dezvoltarea României.

Programul Anghel Saligny nu este despre ambiții, ci despre dorința noastră ca formațiune a Coalției de a fi alături de comunitățile locale. Să aibă acces la servicii de bază ale secolului 21 într-o țară europeană”, se arată în rezoluția de susținere a premierului.

                                                                                                                    Adina Silav