23.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 12:44

Stelian Ion îl vede pe Klaus Iohannis principalul actor al debarcării sale. Motivul ar fi numirea procurorilor

spot_img

Ministrul remaniat Stelian Ion a părăsit biroul de la Ministerul Justiției. El susține că în spatele demiterii sale este Klaus Iohannis, apoi a adăugat că va veni cu detalii suplimentare într-o altă declarație. Stelian Ion a scris pe contul lui de facebook, aseară, după ce a fost demis, despre o “miză nevăzută” a revocării sale de la Justiție – numirea procurorilor la DNA, DIICOT și Parchetul General.

Fostul ministru al Justiției a lăsat să se înțeleagă că unul dintre motivele pentru care a fost revocat de premier este acela că a început procedura de selecție a procurorilor șefi la DIICOT și DNA fără o consultare prealabilă cu președintele Klaus Iohannis, cel care ar trebui să-i valideze pe acești procurori în funcții.

„Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută”, a scris Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

Stelian Ion și-a strâns bagajele de la ministerul Justiției, dar a declarat că va fi prezent la învestirea ministrului interimar Lucian Bode.

“Aveți niște cutii în mașină, ce documente ați luat?

Cărțile mele, am venit cu o bibliotecă întreagă, sunt documente de deputat și obiecte personale. Facem curat să vina noul ministru”, a mai declarat Stelian Ion jurnaliștilor.

C.D.