10.9 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 20:05
No menu items!

Leonard Orban: Am un gust amar după audieri

spot_img

 

Leonard Orban

Ministrul MAEur, Leonard Orban, a afirmat că încă mai are ”un gust amar” după audierile pentru postul la Curtea Europeană de Conturi, precizând că va lua o hotătâre  privind menținerea candidaturii sale, în funcție de semnalele primite de la diferite grupuri politice din Parlamentul European.

”După atâtea zile încă mai am gustul amar. La sfârșitul audierilor eram convins că nu voi avea niciun fel de probleme. Au fost întrebări foarte dificile, atât tehnice cât si politice, cât și legate de posibile viitoare conflicte de interese pe care le-aș putea avea în situația mea de fost comisar european și de actual ministru responsabil cu fondurile. După părerea mea am răspuns nu bine, ci foarte bine și eram convins că nu voi avea niciun fel de probleme”, a declarat Leonard Orban.

Ministrul MAEur a specificat că a discutat cu grupurile politice și înainte de audierile din Comisia de Control Bugetar și a fost încredințat că va avea un vot pozitiv.

”Din discuțiile pe care le-am avut, am avut asigurări că va fi un vot pozitiv”, inclusiv de la PPE, a punctat Leonard Orban.

Votul Comisiei de Control Bugetar, cât și cel al plenului Parlamentului European este unul consultativ, decizia finală aparținând Consiliului European, care are abilitatea de a aproba numirea lui Leonard Orban, chiar și în cazul primirii unui aviz negativ al Parlamentului European.