16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 7:49
No menu items!

Legendarul Bob Dylan, acuzat că a abuzat sexual o femeie în anul 1965

spot_img

Cântărețul și compozitorul american Bob Dylan a fost dat în judecată de o femeie care susține că acesta a abuzat-o sexual în 1965, timp de 6 săptămâni, pe când ea avea vârsta de 12 ani, informează BBC.

Femeia, identificată cu inițialele J.C., spune că Dylan „s-a folosit de statutul său de muzician pentru a-i oferi droguri și alcool, apoi a abuzat-o sexual de mai multe ori”.

Potrivit acesteia, abuzurile au avut loc în apartamentul lui Bob Dylan de la Hotelul Chelsea din New York, în lunile aprilie și mai ale anului 1965.

Purtătorul de cuvânt al lui Bob Dylan a spus că „acuzațiile femeii în vârstă de 68 de ani nu sunt adevărate și că vor fi combătute”.

Procesul a fost intentat vinerea trecută la Curtea Supremă din New York, sub Child Victims Act.

Acestă lege are ca scop să le permită celor abuzați sexual în copilărie să obțină dreptate împotriva agresorului lor chiar dacă presupusa infracțiune s-a prescris.

J.C. susține că Bob Dylan, acum în vârstă de 80 de ani, i-a provocat „traume psihologice și emoționale”. Daunele solicitate de femeie nu sunt cunoscute.

Bob Dylan, născut cu numele Robert Allen Zimmerman, a vândut peste 125 de milioane de albume la nivel mondial pe durata carierei sale de peste șase decenii.

În 2016, Dylan a primit premiul Nobel pentru Literatură, devenind primul compozitor din istorie recompensat cu această distincție.