15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 6:52
No menu items!

Legăturile dintre interlopi și magistrați, dezvăluite de un om de afaceri într-un dosar al clanului Caranilor

spot_img

Omul de afaceri Dan Valentin Bololoi a dat o declarație de martor la Tribunalul București

judecator

Omul de afaceri Dan Valentin Bololoi a fost audiat ca martor în dosarul interlopilor din clanul Caranilor. Pe parcursul a 4 ore, afaceristul a povestit luptele pentru putere din subteranele Bucureștiului, dar și legăturile dintre interlopi și magistrați.

În cadrul audierilor din procesul clanurilor Carani și Duduieni, aflat pe rolul Tribunalului București, declarația de martor dată de omul de afaceri a fost cea mai spectaculoasă.

Pe lângă faptul că a confirmat acuzațiile procurorilor Parchetului Tribunalului București, că membrii clanului Caran dădeau bani cu camătă, în special jucătorilor la cazino, Bololoi a dat și informații importante din interiorul clanului.

Cazurile prezentate mie de inculpatul Răducan  Aurel, despre care am constatat că sunt reale, sunt cele referitoare la casa de pe strada Moș Ion Roată, la Papuc Ionel, la autoturismul BMW, seria 3, precum și la un aspect referitor la procurorul Maximilian Bălășescu. Arăt că există o înregistrare în cadrul căreia inculpatul Răducan Aurel spunea că ultima motocicletă a procurorului anterior menționat a fost cumpărată de el

D. V. Bololoi
declarație

Un alt exemplu dat de afacerist este un dosar de la Tribunalul București, judecat de fostul magistrat Viorica Dinu, unde unii membri ai celor două clanuri au scăpat cu pedepse modice pentru infracțiuni de o violență extremă.

Arăt că la un moment dat, în timp ce pe rol se afla o cauză penală, inculpatul Răducan Aurel mi-a spus că el este dispus să dea oricât și mi-a spus și suma pe care a plătit-o. Fiind curios dacă ceea ce îmi spusese se va întâmpla, am urmărit soluția din acest dosar și am aflat că judecătorul care soluționase cauza în primă instanță a fost arestat, iar soluția pronunțată în ultimă instanță, la Curtea Supremă, a fost în acord cu cele ce îmi fuseseră spuse de inculpat

D. V. Bololoi
declarație

Același martor le-a povestit magistraților cum plănuia Aurel Răducan, unul din liderii Caranilor,  să dețină controlul vieții de noapte din Capitală.

Din modul în care s-a exprimat, am înțeles că tocmai pentru a deține monopolul în Capitală, s-au încuscrit cu familia Udilă

D. V. Bololoi
declarație

Mai mulți membri ai clanurilor Carani și Duduieni au fost trimiși în judecată, anul trecut, de Parchetul Tribunalului București, în special pentru infracțiuni de cămătărie. Inculpații împrumutau oamenii de afaceri care jucau în cazinourile din București, sumele de bani fiind cu camătă. Unul din principalii “clienți” ai Caranilor, care de altfel este și parte vătămată  în dosar, este Mihail Vlasov, fostul președinte al Camerei de Comerț a României.

Cristi Ciupercă