5.6 C
București
miercuri, 21 februarie 2024 - 6:42
No menu items!

Le Moulin Rouge a împlinit 125 de ani

spot_img

Le Moulin Rouge are anual 600.000 de spectatori, jumătate dintre ei turiști străini

 moulin_rouge_2

Teatrul de cabaret Le Moulin Rouge, leagăn al french cancanului, a sărbătorit luni, 125 ani de existență, informează AFP.

În culise, aura dansatoarelor legendare din trecut, cum au fost Mistinguett, La Goulue, Madame Fromage și Nini Pattes, continuă să aducă noroc păstrătorilor tradiției artistice.

Cu o rată de ocupare de 97%, lucrând 365 de seri pe an cu câte două spectacole, de la ora 21:00 și de la ora 23:00, decanul cabaretului francez nu cunoaște criza, scrie AFP.

Le Moulin Rouge are anual 600.000 de spectatori, jumătate dintre ei turiști străini, mai ales chinezi, ruși și americani.

Anul trecut, cifra de afaceri a cabaretului, care are 450 de salariați, a ajuns la 65 de milioane de euro.

În fiecare seară, magia renaște cu o revistă în care tradiția penelor și a pietrelor prețioase celebrează frumusețea celor 60 de „Doriss Girls”, fetele de la Moulin Rouge de 14 naționalități, având toate în mod obligatoriu studii de balet clasic și înălțimea de minimum 1,75 metri.

Timp de două ore, în decorul Belle Epoque din imensa sală a teatrului Moulin Rouge, păsări ale paradisului, gorgone și alte creaturi fantastice se confruntă într-un bazin cu cinci pitoni veritabili, dar și cu pirați, clovni ultra sexy sau femei cu piele de culoarea abanosului care invită spectatorii la balul guvernatorului, pe o cale spre stele, într-un templu hindus, la retrăirea eliberării Parisului și la alte momente captivante.

Punctul culminant al revistei „Feeria” este un impecabil și frenetic french cancan cu volane și jupoane înfoiate interpretat de „Doriss Girls”, acesta fiind „singurul, unicul, originalul Franch Cancan”, spune Jean-Jacques Clerico, aflat la comanda Moulin Rouge.

Teatrul a fost inaugurat în 1889 și foarte repede a devenit un simbol al Parisului. De-a lungul celor 125 de ani, artiști precum Mistinguett, Edith Piaf, Maurice Chevalier, Yves Montand, Liza Minnelli, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, La Toya Jackson, au cântat pe scena Moulin Rouge, amintește AFP.

C.A.