La un pas de adoptare. “Școală după școală” dă tichete de 200 de lei lunar

Zeci de mii de copii din toată țara, de la clasa pregătitoare și toate clasele primare ar putea primi, lunar, tichete în valoare de 200 de lei, dacă urmează programul “Şcoală după şcoală”.

Propunerea aparţine deputaţilor liberali şi a trecut tacit, fără dezbatere, de Cameră. Votul decisiv apartine Senatului. Legea are un raport favorabil și de la Comisia pentru Învăţământ. Guvernul spune însă că o astfel de măsură ar duce la cheltuieli cu 70% mai mari, așa că nu susţine propunerea legislativă.

Şcoala după Şcoală” poate ajuta aproape un milion de copii prin alocarea din partea statului a unui tichet valoric pentru programul after-school în vederea formării, educaţiei şi supravegherii copiilor din învăţământul primar, susțin inițiatorii. Ei spun, de asemnea, că nu numai copiii au de câștigat, ci și părinții, care sunt încurajați să stea mai mult la serviciu dacă știu că au cu cine să îi lase pe cei mici după terminarea orelor.

Proiectul vine şi în sprijinul profesorilor care-şi pot suplini veniturile şi în susţinerea ONG-urilor care se implică în proiecte de tipul after-school.

Conform tuturor studiilor internaţionale, un astfel de program poate reduce rata abandonului şcolar şi îi poate stimula pe cei 700.000 de tineri care nu sunt şcolarizaţi în acest moment să se întoarcă la şcoală.

NICIUN COMENTARIU