15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:26
No menu items!

La mulţi ani, Virgil Ogăşanu!

spot_img

La mulţi ani, Virgil Ogăşanu!

Actor de film, teatru și televiziune și pedagog român, Virgil Ogăşanu a fost decorat cu Ordinul „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care a dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Născut în Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie din Bucureşti, la clasa profesoarei Beate Fredanov şi a fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

A participat la Decada Dramaturgiei Originale, a primit premiul pentru interpretarea rolului din „Nu sunt Turnul Eiffel” şi joacă pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra şi la Teatrul Nottara.

A debutat în cinematografie cu pelicula „Doi băieţi ca pâinea caldă” şi este profesor la Facultatea de Teatru a Universităţii Hyperion.

 „Ţin minte ce-mi spunea profesoara mea, Beate Fredanov: «Dacă vii la teatru cu febră de 38°C, i-o laşi portarului, joci, după care o iei, o duci acasă şi o tratezi». Generaţia tânără are multe de învăţat şi, din păcate, nu prea mai are de la cine. Marii actori au îmbătrânit. În societatea noastră, modelele au dispărut. Sunt foarte necăjit că televiziunea n-a reuşit să refacă teatrul tv, iar la radio e aceeaşi situaţie“.

R.M.