10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 12:29
No menu items!

Klaus Iohannis participă azi la dezbaterea organizată de SNSPA. Orban: Viorica Dăncilă poate să stea în public, dacă vine

spot_img

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative găzduiește marti dezbaterea preşedintelui Klaus Iohannis cu politologii şi formatorii de opinie.

Dezbaterea începe la ora 19.00, are loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” și va dura între două ore și două ore și jumătate.

Dezbaterea electorală a generat o avalanșă de comentarii în mass media pentru că la ea participă doar Klaus Iohannis nu și Viorica Dăncilă, ei fiind cei doi finaliști în turul doi la alegerile prezidențiale.

Klaus Iohannis și PNL nu au fost de acord să aibă o confruntare față în față cu Viorca Dăncilă,

motiv pentru care nu a fost invitată la dezbatere.

Întrebată de jurnaliști dacă va veni totuși și neinvitată la dezbaterea găzduită de SNSPA, Viorica Dăncilă a răspuns că încă nu s-a hotărât, lăsând să se înțeleagă că apariția sa la dezbatere ar fi posibilă.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că, dacă Viorica Dăncilă, candidata PSD la alegerile prezidențiale, se va prezenta la dezbaterea organizată marți aceasta va putea sta în public.

„Nu cred că va veni. Dacă vine poate să stea în public, nu știu ce să facă. Nu poți să participi la un eveniment organizat de altcineva. Nu poți intra în casa cuiva fără să fii invitat.  Nu cred că se va pune într-o situație atât de penibilă. Să vină să ce? Să strice o dezbatere care este organizată de candidatul la Președinție.

I-am spus că dacă vrea să discute cu cineva poate discuta cu mine, să îi arăt ce nenorociri a făcut. Eu nu am invitat-o la o dezbatere. Să stea de vorbă cu mine, care culeg toate bombele cu ceas lăsate în instituții. Cu Dăncilă nu avem ce discuta, pe scurt”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea PLUS, relatează Mediafax.

La dezbatere vor fi prezenți jurnaliști de la mai multe posturi tv și radio sau din presa scrisă, precum și analiști și politologi și fiecare va putea să pună 2-3 întrebări, potrivit reprezentanților PNL.