0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 16:39
No menu items!

Klaus Iohannis blochează adoptarea bugetului pentru 2019

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că bugetul este unul nerealist, supraevaluat şi întârziat, catalogând PSD ca partid incompetent şi incapabil să conducă România. Şeful statului a precizat, în concluzie, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019.

Şeful statului a adăugat că o victimă a bugetului pentru anul în curs este administraţia locală.

“Un lucru este clar. Guvernarea PSD a eşuat. În spitale probleme peste probleme. Educaţia este subfinanţată. Economia României este bulversată mai ales după OUG 114 dată în mare taină la sfârşitului anului trecut. De autrostrăzi nici nu poate fi vorba. Despre justiţie, pai, întrega guvernare pesedistă a fost un asalt asurpra justiţiei şi a stat de drept din România cu obiectivul clar de a pune mâna pe justitie, de a politiza justitia, pentru ca ei să-şi rezolve dosarele penale”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că bugetul prezentat de Guvernul Dăncilă este unul al ruşinii naţionale, nerealist, supraevaluat şi întârziat.

“De fapt, PSD nu guverneaza pentru Romania, PSD guvernează pentru Dragnea. PSD-ul este incompetent şi incapabil să conducă România. Despre buget, bugetul rusinii nationale. Asta este bugetul propus pentru 2029. Bugetul rusiini nationale. Este un buget nerealist, supraevaluat şi întârziat. Cu acest buget, PSD încearcă să acopere nereuşitel din timpul guvernării de până acum. Ei l-au numit bugetul investiţiei şi asta este prima mare miciuna din buget. Toata lumeă s-a întrebat de ce a întârziat bugetul 3 luni de zile fiind în conformitate cu legea în vigoare trebuia pe 15 noiembrie să fie prezentat în Parlament bugetul. SUntem la sfârsitul lui februarie. Vă spun eu de ce au întârziat – ei nu vor să se realizeze investitii, pentru ca nu au bani. De aceea, au intazrziat bugetul cu trei luni de zile”, a spus preşedintele.

Şeful statului a adus un atac şi la Executiv cu privire la lipsa intenţiei de a realiza spitalele regionale promise.

„Acum câteva zile, ministru PSD, întrebat fiind cum e cu spitalele regionale, mult discutatele – promisele spitale regionale, ( a dat n.r.) un răspuns stupefiant. Zicea ministrul PSD că avem bani pentru proiectare, auzi, în al treilea an de guvernare, au bani pentru proiectare. Pai aştia nici nu vor să realizeze spitale. Nu vor să realizeze investiţii publice promise. Promit şi nu fac”, a punctat Iohannis.

De altfel, Klaus Iohannis a precizat că, în felul cum a fost alcătuit bugetul pe 2019, PSD şi-a dat finanţare de 20 de ori mai mult faţă de anul 2016.

Valeriu Motoc