17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 13:30

Klaus Iohannis: “Aceasta remaniere este neavenită, nepotrivită și o refuz clar”

spot_img

Președintele Klaus Iohannis, un nou refuz adresat premierului Viorica Dăncilă. Cei șase miniștri propuși de premier spre numire în Executiv au fost respinși de președinte. El a numit remanierea propusă de Dăncilă ca fiind neavenită și nepotrivită. 

Șeful statului a precizat că niciun ministru nu va fi numit nou în guvern decât după validarea din Parlament.

“Am primit o corespondenta de la doamna premier ieri. Imi cere o remaniere guvernamentala, imi solicita eliberarea din functie a unor ministri, a unor interimari si numirea a sase ministri. Aceasta remaniere este neavenita, nepotrivita si o refuz clar. Va spun direct si public: trebuie sa va prezentati in fata Parlamentului cu o solicitare de validare a guvernului dumneavoastra”, a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele a mai spus ca premierul se teme să meargă în Parlament pentru votul de încredere.

“Se vede ca doamna premier se teme de un vot in Parlament si incearca sa traga de timp. PSD, intr-un mod jalnic, se agata de putere”, a subliniat Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că îi propune pe Dan Chirilă la Ministerul Afacerilor Interne, pe Camelia Gavrilă la Ministerul Educației și pe Dan Matei pentru funcția de vicepremier pe probleme economice.

Pentru funcțiile rămase vacante prin plecarea ALDE de la guvernare, premierul Dăncilă i-a propus tot din ALDE pe

Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.