22 C
București
miercuri, 16 iunie 2021 - 13:31

Klaus Iohannis a inaugurat cea mai modernă UPU din România. Constructorul este firma românească Alpenside

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, de Ziua Internațională Medicinii de Urgență, Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului „Bagdasar-Arseni” din Capitală, cea mai modernă din România. UPU “Bagdasar-Arseni” care va fi dată în folosință zilele următoare a fost construită într-un termen-record, de doar câteva luni, în plină pandemie de coronavirus, de firma românească Alpenside. 

În discursul său, șeful statului a spus că este convins că în anii care urmează „vom vedea din ce în ce mai multe, nu doar Unități, ci întregi spitale moderne”, precum UPU de la „Bagdasar Arseni”.

„Am venit la o UPU nou-nouță, care se va deschide în zilele următoare. Este o unitate model, o unitate modernă, care a apărut aici dintr-o colaborare foarte bună între Primăria Sectorului 4 și Ministerul Sănătății. (…)Primăria de Sector s-a ocupat de clădirea propriu-zisă, iar Ministerul Sănătății a folosit fonduri europene pentru dotare. Este o dotare ultramodernă. Este un exemplu de cum ne dorim să arate spitalele din România și sunt convins că, în anii care urmează, vom vedea din ce în ce mai multe, nu doar Unități, ci întregi spitale moderne”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele i-a felicitat apoi pe cei care au contribuit la UPU Bagdasar Arseni: „Vă felicit pe toți cei care ați contribuit la realizarea acestei Unități de Primiri Urgențe. Și reprezentanții Ministerului, și ai DSU, ai Primăriei Sectorului 4 și îi rog pe ceilalți să urmeze acest exemplu.”

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului “Bagdasar- Arseni” a fost construită, în timp record, în plină criză economico-socială generată de pandemia de COVID-19, de firma românească Alpenside. Lucrările (incluzând toate instalațiile necesare funcționării unei clădiri de importanță deosebită – clasa B – cum este cea a unei Unități de Primiri Urgențe) au fost finalizate în aproximativ 10 luni de la emiterea ordinului de începere. Constructorul a realizat, în doar două luni, structura de rezistență a clădirii.

La final, Klaus Iohannis le-a mulțumit cadrelor medicale pentru cum s-au comportat în pandemia de COVID-19.

“A fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgență. Un an infernal acest an pandemic, în care lucrurile s-au complicat peste măsură și știu că ați lucrat până la epuizare, ați salvat foarte multe vieți și ați contribuit semnificativ la buna gestionare a situațiilor complicate în această pandemie. Împreună cu tot personalul medical, ați fost în prima linie, sunteți eroii noștri și românii trebuie să înțeleagă că nici nu se pot aduce suficiente mulțumiri pentru munca care a fost depusă și de personalul UPU, și de tot corpul medical”, a spus Klaus Iohannis.

Raluca Dan