17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 14:58

Klaus Iohannis a convocat CSAT pe tema crizei din Afganistan

spot_img

Criza din Afganistan și implicațiile acesteia pentru România vor fi dezbătute, miercuri, de Consiliului Suprem de Apărarare a Țării (CSAT). Convocarea CSAT de către președintele Klaus Iohannis a fost anunțată, marți, de Administrația Prezidențială. 

“Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc miercuri, 25 august 2021, începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la situația de securitate din Afganistan și implicațiile acesteia pentru România”, se precizează în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale. 

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării este autoritatea administrativă autonomă investită, potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională. Activitatea CSAT este supusă examinării şi verificării parlamentare.

Preşedintele României îndeplineşte funcţia de preşedinte al CSAT. Prim-ministrul Guvernului României îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt: ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major al Apărării şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională.

 

R.Dan