11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 20:45

Kelemen Hunor le dă lecții liberalilor

spot_img

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a punctat, sâmbătă, la congresul PNL, problemele grave cu care se confruntă românii, precum plata facturilor împovărătoare la energie și utilități și pandemia de coronavirus și a făcut un apel la responsabilitate și la refacerea coaliției de guvernare. 

“Împreună cu PNL suntem în marea familie PPE, suntem parteneri de guvernare. Am învățat că într-o coaliție este nevoie de răbdare, este nevoie de discuții, de compromis. Îmi doresc să nu renunțăm la parteneriat, să nu renunțăm la guvernare, să trecem peste orgoliile personale.

În campania electorală am promis stabilitate, după 13 ani de instabilitate politică, iar nivelul de așteptare este uriaș. Noi am vorbit direct și clar: am spus că, dacă va exista posibilitatea unei coaliții de centru-dreapta, ne vom așeza la masă și vom discuta. 

M-am uitat pe câteva cifre și sunt alarmante: sunt 4,5 milioane de consumatori care plătesc 50 de lei pentru un bec și un frigider. Mai sunt 3 milioane de consumatori care plătesc peste 100 de lei. Avem o cifră îngrijorătoare: mai bine de 50% dintre gospodăriile din România vor plăti peste 50% din venitul gospodăriei pentru plata utilităților.

A doua problemă extrem de urgentă: pandemia. Avem nevoie de medicamente, de și mai mulți bani și mai ales de o campanie extrem de serioasă pentru a accelera vaccinarea.

Acestea sunt probleme extrem de presante, extrem de grave, pe care trebuie să le rezolvăm”, le-a transmis Kelemen Hunor liberalilor. 

Președintele UDMR a atras atenția și asupra faptului că natalitatea în România este la pământ, iar faptul că românii emigrează masiv ne face ca în fiecare an să pierdem ”un oraș de 116.000 de locuitori”.

”Avem o responsabilitate comună, o responsabilitate uriașă. Trebuie să refacem coaliția începând de săptămâna viitoare. Nu putem pierde luni sau ani pentru certuri între noi. Trebuie să refacem coaliția de guvernare și aștept să ne revedem în ședințele de Guvern, în camerele reunite ale Parlamentului”, a încheiat Kelemen Hunor. 

Raluca Dan