12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:21

VIDEO Ce NU s-a văzut la Congresul PNL. Covor nou pentru Iohannis, certuri la cabinele de vot, acuzații de fraudă

spot_img

Gesturile candidaților, ale președintelui Klaus Iohannis dar și ale susținătorilor înainte de debutul Congresului dar și în timpul acestuia arată lupta surdă care se dă pentru putere în PNL. Șeful statului a fost întâmpinat cu un covor nou, albastru, nu roșu (Sic! – culoarea PSD).

Imaginile suprinse chiar înainte de sosirea lui Klaus Iohannis la Romexpo îi arată pe organizatori cum desfășoară un covor nou-nouț pentru președinte

Iohannis a fost întâmpinat, afară, de ambii candidați – Ludovic Orban și Florin Cîțu. 

După ce au intrat în sală, s-a intonat imnul PNL. Președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban au stat cu mâna la inimă în timpul intonării imnului PNL, iar Florin Cîțu a a stat doar în poziție dreaptă.

Acuzațiile de fraudă au porinit de dimineață, cu două ore înainte de Congres. Fiecare tabără o acuză pe cealaltă că face în așa fel încât susținătorii celuilalt să fie scoși din joc. Astfel, au fost acuze că listele delegaților au fost periate de șefii de filiale, astfel încât să participe doar susținătorii aleși.

Un alt motiv de dispută a fost legat de modul în care arată cabinele de vot – cu perdea sau fără perdea. Echipa lui Cîțu a propus ca toate cabinele să fie secretizate cu perdea, iar cei din echipa Orban au cerut ca votul să fie unul deschis.

După nicio o oră, au apărut alte acuzații. Liderul senatorul PNL de Constanța, Septimiu Bourceanu, ar fi fost autorul unui mesaj în care delegații din organizația sa trebuie să arate votul, ca să demonstreze că au încercuit pe cine trebuie.

 

Marilena Nedelcu