Kelemen Hunor, discurs dur și moralizator, în Parlament, despre realitățile din România

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a avut un discurs extrem de critic referindu-se la realitățile din România, fără a comenta pe marginea programului de guvernare.

„Nu este o situație obișnuită faptul că o majoritate stabilă a ajuns într-un singur an de zile la al treilea Guvern, dar nici nu putem nega dreptul acestei coaliții de a-și schimba echipa de guvernare.

Astăzi nu voi vorbi despre programul de guvernare, pentru că am făcut-o din șase în șase luni. Nu voi vorbi despre echipa de miniștri, pentru că nu știm cât vor rămâne”, a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a explicat că în România situația este tragică pentru că prăpastia dintre săraci și bogați s-a adâncit extrem de tare. „Prăpastia dintre săraci și bogați s-a adâncit enorm în România. În Europa, cel mai mic decalaj îl avem în Cehia de doar 3,5%, în timp ce decalajul cel mai mare îl regăsim la noi, în România și este de 8,2%.

Bucureștiul este singura capitală europeană care nu este legată de nicio altă capitală europeană printr-o autostradă. Dacă ne uităm în țară, Capitala nu este legată prin autostrăzi de zonele istorice.

Înregistrarea în România înregistrarea unei firme durează în cel mai bun caz 2 săptămâni, în timp ce în Estonia, o țară care a luat startul odată cu noi în anul 1990, durează doar 18 minute. Nu zile, nu săptămâni, doar 18 minute.

Ne îndreptăm spre o situație atât de tragică, încât orice altă discuție politică între putere și opoziție este una de prisos. România are nevoie de un proiect de țară, acesta trebuie să fie obiectivul nostru, al tuturor”, a spus Kelemen Hunor.

La final, liderul UDMR a anunțat că mai acordă o șansă coaliției de guvernare PSD-ALDE. „Voturile noastre vor fi îndreptate în sensul de a mai da o șansă acestei coaliții de guvernare, pentru că în ultimul an ei au avut o relație sinceră cu grupul nostru politic, iar liderul lor a avut curajul de a se delimita de gestul unui coleg care dorea reintroducerea pedepsei cu moartea, în rândul celorlalți lideri politici a fost o tăcere profundă”, a conchis liderul UDMR.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU