16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 1:58

Kelemen Hunor, despre reacția lui Iohannis: Când nu îi convine, vorbește imediat despre o decizie politică!

spot_img

Președintele UDMR Kelemen Hunor critică dur decizia președintelui României, Klaus  Iohannis, de a contesta amenda primită de la CNCD pentru declarațiile făcute pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc și îl acuză de dublă măsură.

“CNCD spune că o comunitate a fost discriminată, a fost lezată demnitatea unui grup etnic și a făcut președintele o discriminare, nici nu mai contează amenda pentru că acest mesaj este cel mai important.

A greșit președintele, eu cred că trebuie să iasă și să ceară scuze public pentru acele declarații făcute acum o lună de zile. (…)

Nu mă surprinde deloc afirmația președintelui (N.R. referitoare la contestarea amenzii). Atunci când un alt politician a fost amendat președintele era extrem de mulțumit de decizia CNCD. Văd că aplică dubla măsură. Când nu îi convine vorbește imediat despre o decizie politică. Era de așteptat că va face acest pas, nu mă surprinde deloc. Dar trebuie să acceptăm aceste decizii, când e vorba de CNCD, de CCR, de Avocatul Poporului dacă vrem să păstrăm aparența unui stat democratic”,  a declarat Kelemen Hunor, în direct la Digi24.