21 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 18:36

Justiția din Mare Britanie a decis că Guvernul Britanic a acționat ilegal în acordarea a 560.000 de lire unei companii private

spot_img

Guvernul a acționat ilegal. Aceasta este concluzia Înaltei Curți de Justiție din Marea Britanie în cazul acordării unui contract, plătit din fonduri bugetare, în valoare de 560.000 de lire sterline unei companii conduse de prietenii fostului consilier Dominic Cummings.

Activiștii au acționat în judecată Cabinetul Oficial, cu privire la decizia acestora de a folosi compania Public First pentru a se ocupa de informarea populației cu privire la noul coronavirus.

Miniștrii Guvernului britanic și Cummings – care a părăsit funcția din Downing Street toamna trecută – au negat că ar fi vorba de vreun fel de favoritism în cazul acordării contractului de 560.000 de lire sterline companiei pentru cercetare de piață, Public First.

Avocații Good Law Project au invocat faptul că fostul consilier-șef al prim-ministrului, Dominic Cummings, a dorit ca serviciile de suport și comunicare să fie încredințate Public First, pentru că șefii acestei firme erau prietenii acestuia.