11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:30
No menu items!

Jurnalistul grec acuzat de încălcarea dreptului la viaţă privată a fost achitat

spot_img

justitia greaca

Jurnalistul Costas Vaxevanis, editor al publicaţiei Hot Doc, acuzat de încălcarea legislaţiei privind dreptul la viaţă privată a fost achitat joi seară de justiția greacă.

Jurnalistul a publicat o listă cu numele a 2.059 persoane suspectate de evaziune fiscală, printre care se regăsesc nume sonore a mai multor oficiali care dețin conturi în Elveția. Potrivit acestuia, lista a fost întocmită pe baza unor date care proveneau de la banca elveţiană HSBC.

“A fost de datoria mea să public lista. Chiar dacă tatăl meu ar fi figurat pe listă aş fi publicat-o”, a afirmat jurnalistul susținându-şi nevinovăţia în faţa unei Curţi penale din Atena.

Achitarea lui Costas Vaxevanis a fost pronunţată după aproape 12 ore de proces, după ce procurorul a solicitat condamnarea pentru această infracţiune, decizia fiind aplaudată de persoanele prezente în sala de judecată.

„În loc să luptăm împotriva fraudelor fiscale, se taie salariile judecătorilor şi pensionarilor”, a completat Costas Vaxevanis, care i-a mulțumit plin de emoție preşedintelui Curţii pentru decizia luată.