8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:39
No menu items!

Jurnaliștii Ema Zeicescu și Claudiu Popa, urmăriți penal de DIICOT pentru deținere de droguri (Oficial)

spot_img

Jurnaliștii Ema Zeicescu și Claudiu Popa, de la TVR, respectiv Realitatea TV, sunt urmăriți penal de procurorii DIICOT pentru deținere de droguri.

Potrivit unui comunicat de presă, remis joi, „procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus, prin ordonanţa din data de 02.10.2018, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin, pentru săvărşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, faptă prev. de art.4 alin.1 din Legea nr. 143/2000 republicată”.

„În fapt s-a reţinut că, la data de 11.08.2018, în timp ce se aflau pe razalocalităţii Buftea, la intrarea în spațiul unde se desfășura un festival de muzică, suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin au deţinut, fără drept, droguri de risc pentru consum propriu, respectiv două țigarete confecționate artizanal ce conțineau cannabis în amestec cu tutun”, se arată în comunicat.

Inițial, în 14 septembrie, procurorii anunțau că, „la data de 21 august, a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări «in rem», sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art.4 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri”.

Andrei Tudor