21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:54
No menu items!

Jurnalista rusă care a protestat împotriva războiului din Ucraina, arestată din nou

spot_img

Marina Ovsyannikova, jurnalista rusă care a devenit celebră după ce a protestat împotriva războiului din Ucraina, intrând în direct și arătând un afiș prin care cerea să înceteze conflictul declanșat de țara ei, a fost arestată din nou.

De data asta, acuzația e de știri false despre Forțele Armate Ruse, iar Tribunalul Basmanny din Moscova a acceptat, de fapt, cererea procurorului de a stabili două luni de arest la domiciliu.

Avocatul jurnalistei, Dmitri Zakhvatov, a declarat pentru AFP că anchetatorii au făcut și percheziții acasă la femeie. De altfel, ea anunțase, la televiziunea unde lucrează, că a făcut „obiectul unui adevărat raid de inspecție efectuat de zece ofițeri ai Comisiei de Investigare a Federației Ruse”, operațiune care i-a speriat fiica.

Marina Ovsyannikova a intrat în direct la televiziunea la care lucra, cu o pancartă în mâini, pe care scria să înceteze războiul, apoi a afișat, pe terasamentul Sofiyskaya din Moscova,o altă pancartă în care îl acuza pe președintele rus că este un „ucigaș”: „Soldații tăi sunt fasciști. 352 de copii sunt morți. Câți alți copii trebuie să moară pentru ca tu să te oprești?”.

E. Stan