17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 12:34
No menu items!

Judecătorul Stan Mustață a ieșit din arest după 6 luni

spot_img

Judecătorul Stan Mustață a fost eliberat după aproape 6 luni de arest preventiv, el urmând să fie judecat în arest la domiciliu, au decis definitiv magistrații ÎCCJ

Stan Mustata_SZ

Instanta supremă a dispus în cazul lui Stan Mustață înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile. În același dosar, Mariana Curea, grefieră la Curtea de Apel Bucuresti, a fost eliberată din arest și va fi judecată sub control judiciar.

Stan Mustață, judecător la Curtea de Apel București, a fost arestat pe 30 aprilie și trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce ar fi cerut bani de la persoane condamnate sau inculpate, pentru a le da soluții favorabile.

În acelasi dosar sunt judecate alte trei persoane, care, potrivit procurorilor, intermediau mita: Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel Bucuresti, Ion Boraciu și Florian Alexandru.

În perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, membrii grupului au accesat informații cu caracter confidențial din dosarele penale aflate pe rolul Curții de Apel București, în vederea identificării și contactării mituitorilor și cumpărătorilor de influență, în scopul pretinderii de la aceștia a unor foloase materiale, în schimbul obținerii unor hotărâri judecătorești favorabile.

rechizitoriu DNA

Dosarul se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție.