9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:11
No menu items!

Judecătorul fugar în trening a cerut șpaga pe cardul de salariu

spot_img

Procurorii DNA au făcut public referatul de arestare pentru cei patru magistrați de la Insolvențe, Tribunalul București, reținuți pentru mită

mircea_moldovan

Judecătorul sindic Mircea Moldovan a cerut ca mita să-i fie remisă direct pe cardul de salariu. Conform referatului de arestare al procurorilor DNA, Moldovan a cerut cele mai mici sume dintre cei patru magistrați de la Secția de Falimente și Insolvențe a Tribunalului București. Ceilalți trei colegi ar fi solicitat și primit câte 10 mii de lei, în timp ce Moldovan s-a mulțumit și cu 3-4.000 de lei.

Mai mult, anchetatorii susțin că judecătorul Mircea Moldovan este acuzat de cinci infracțiuni de luare de mită, și a cerut produse alimentare (pește, carne de vită și miel), cherestea, lambriuri dar și un televizor. Ion Stanciu are doar două acte de luare de mită, suma de 10.000 de lei, cerută ca rată de vacanță, dar și obiecte vestimentare pentru soția sa, achitate de un practician în insolvență. Judecătoarea Elena Rovența a primit și ea 10.000 lei, într-un plic disimulat într-o revistă, dar și o parte din 174.000 de euro, suma cerută ca onorariu unui practician în insolvență. Ciprian Sorin Viziru ar fi primit și el 10.000 de lei, dar și o sacoșă cu produse.

Procurorii mai notează în referat cî toți cei patru magistrați se întâlneau periodic cu cei de la care cereau mita, se plimbau cu mașina sau ieșeau din incinta Tribunalului București atunci când discutau aspectele legate de bani. Mai mult, magistrații analizau „dosarele bune” în care să fie desemnați și formulau oferte constând în decizii favorabile persoanelor de încredere. De altfel, Mircea Moldovan îi ceruse unui parctician în insolvență să-i angajeze nepoata la societatea sa, așa că tânăra ținea legătura între magistrat și firma de practicieni.

Judecătorii sunt acuzați că, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul: de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, modalităţii de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, desemnării preferenţiale a unor administratori judiciari, atribuirii preferenţiale a unor dosare de insolve și pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător.

sursa foto: luju.ro

M.N.