28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 16:45
No menu items!

Judecător baricadat în casă de frica procurorilor. Magistratul – la DNA, însoțit de avocat UPDATE

spot_img

Judecătorul Mircea Moldovan, de la Secția Comercială a Tribunalului București, este citat la DNA cu mandat de aducere.

dna

  • UPDATE

Judecătorul Mircea Moldovan, de la Secția Comercială a Tribunalului Municipiului București, a ajuns luni seara la Direcția Națională Anticorupție (DNA), însoțit de avocat, după ce, inițial, surse judiciare spuneau că s-a baricadat în casă de teama procurorilor, apoi că acesta ar fi fugit și că ar fi căutat de anchetatori.

Îmbrăcat în trening, judecătorul le-a declarat jurnaliștilor prezenți în fața DNA că a fost „la o plimbare”. El urmează să fie audiat de procurori în dosarul în care este suspectat de corupție, alături de trei colegi ai săi.

  • UPDATE

Judecătorul Mircea Moldovan, de la Secția Comercială a Tribunalului Municipiului București ar fi fugit de acasă și este căutat acum de polițiști, susțin surse judiciare, citate de Realitatea TV.

Judecătorul Mircea Moldovan, de la Secția Comercială a Tribunalului Municipiului București (TMB) s-a baricadat în casă de teama procurorilor DNA, transmite Antena 3.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că Mircea Moldovan este judecătorul care a admis în 2012 cererea de intrare în insolvență a Hidroelectrica. Aceleași surse susțin că judecătorul nu s-a prezentat la DNA, iar la domiciliul său o altă persoană răspunde la interfon și susține că judecatorul nu este acasă.

Magistratul, alături de trei colegi ai săi – judecători la aceeași secție a TMB – este suspectat de fapte de corupție în legătură cu soluţionarea unor litigii în cauze de insolvenţă, în sensul că ar fi avut înţelegeri cu lichidatori judiciari.

Potrivit ultimei declarații de avere depusă în 2009, magistratul Mircea Moldovan deține o casă în localitatea Voluntari (județul Ilfov) și alta în județul Mureș. El mai deține – tot în județul Mureș – trei terenuri în intravilan, cu o suprafață totală de 4.500 de metri pătrați, și un teren extravilan, cu o suprafață de 5.800 de metri mătrați. Judecătorul are – potrivit aceleiași declarații – trei autoturisme, iar, în 2006, a împrumutat de la Marin Gheorghe, 70.000 de euro, sumă pe care ar fi trebuit să o restituie în 2010.

În 2009, judecătorul mai declara venituri totale (salarii) de aproape 83.000 de lei pe an.

R.D.